dijous, 10 de març del 2011

Enclousure a la Granvia Sud

Es coneixen amb el nom d’ Enclousures  les privatitzacions de terrenys comunals a l’Edat Moderna a Anglaterra. Aquetes privatitzacions o tancaments es traduïen amb que els camperols ja no podien aprofitar els fruits naturals dels espais comunals (bolets, llenya, caça, plantes medicinals) sense pagar al propietari.  
Al barri de Granvia Sur,  després d’anys fent ús del nostre espai comunal (el carrer), patim  una enclousure de l’ajuntament de l’Hospitalet, o com es diu ara Zona Verda.

És clar que hi ha raons. També n’hi havia per les Enclousures angleses, la tesi era que un espai comú es degrada perquè ningú en té cura, en canvi, un espai  privat estarà ben cuidat pel seu propietari. 
De la mateixa manera, els veïns de Granvia Sur creuen que l’espai comú està mal utilitzat per vehicles de fora del barri, i que, en canvi, un espai privatitzat amb una Zona Verda en donarà una bona utilització.

Bé, de la mateixa manera que veieu ridícula la tesi de les privatitzacions dels boscos anglesos, hauríeu d’adonar-nos de la bestiesa que suposa pensar que pagar per aparcar ens facilitarà l’aparcament perquè si és obvi que, en el primer cas, la solució passa per l’educació i per donar als usuaris del comunal la percepció de propietat (a l’estil del cooperativisme), també és obvi que, en el segon cas, el pagar per aparcar, i més en les condicions que ens van indicar, només servirà per deixar de tenir uns calerons a final d’any. 
És clar que 52 euros l’any no són pas tant... , només són unes 60 baguettes aprox. Justament les que consumeixo en dos mesos. O sigui, que, a partir d’ara, d’acabat menjar pa a casa durant els mesos de gener i febrer.


Abans de marxar, una altra reflexió. Ens diu el president de l’Associació de Veïns que l’ajuntament accedeix a aquesta vella petició del barri tot i sabent que és deficitària. Ui!, a veure si ho entenc: ¿ voleu dir que, en plena crisi, la ciutadania de l’Hospitalet (nosaltres també), a través dels impostos, subvencionarà una zona verda que ara ja no fa cap falta ( el  mateix tècnic de l’ajuntament va afirmar que les places en discussió són mínimes en l’actualitat)? Quina pudor...


* Aclariment: jo, que sempre he estat en contra de la Zona Verda, al menys en aquestes condicions (no exclusiva, amb un cost pels veïns), podia entendre la necessitat en uns anys ja molt llunyans en que hi havia molts vehicles de fora del barri. En l’actualitat i sabent que no és així, ni la vull ni l’entenc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada