dimarts, 6 de gener del 2015

Animals versus "persones"




    Acabo de veure l’enèsima foto de l’enèsim animal abandonat (no perdut, abandonat) a la porta d’una gossera. I és nit de reis.
     Ja sé que hi ha nens que aquesta nit també faran una nit de vivac involuntari. Ja sé que hi ha persones que també ho passen molt malament.


    Però és que amb els animals passa dues coses que no passen amb les persones (o no haurien de passar i en tot cas si ocorren tots ens posem les mans al cap), la primera és que encara comerciem amb ells; no amb les seves necessitats de salut, alimentació i d’equilibri, sinó amb ells mateixos, els comprem i venem, els “regalem” i, és clar, els llencem a l’escombraria quan ja no tenen interès.
    La segona, i és terrible, és que ens considerem naturalment superiors a ells. O sigui, ens creiem amb el dret de prendre’ls els seus habitats, traslladar-los a ciutats o aniquilar-los. Perquè els humans ens creiem els propietaris del planeta terra.
   Ai!, quina equivocació més salvatge.
       Sabeu que fa un virus? Doncs colonitza un cos viu (animal o persona) i se’l menja fins i tot provocant-li la mort, cosa que, lògicament significa que el virus perd el seu habitat. I perquè fan això? Doncs de primer, és clar, perquè no pensen i de segon i això és el que m’interessa, perquè d’alguna manera han d’aniquilar el cos en que resideixen per tal que (encara que sembli paradoxal) sobrevisqui l’espècie.  
      La conclusió sembla, ara, fàcil. Els humans som un virus que està colonitzant i destruint la terra sencera. De fet som diversos virus diferents que també lluitem entre nosaltres per la supervivència del més fort.  La maldat (que és innata a l’intel·lecte) i que no té res a veure amb l’agressivitat (que és una reacció instintiva i no racional, no intel·lectual) és la característica que fa del virus-humà, un virus terriblement colonitzador i destructor.
     Hem destruït boscos i mars, hem aniquilat especies senceres d’altres animals, que, com nosaltres, habitaven la terra. Cada cop ens creiem més “propietaris” d’aquest planeta caigut en desgràcia.
    El final, no cal dir-ho, serà la destrucció de la terra, el cos viu que ens allotja, potser algú de nosaltres escaparà cap a un altra planeta i endegarà una nova colonització. Esperem que aquest emigrant sobreviscut sigui voluntari d’alguna protectora d’animals, sinó... pobre planeta!


* Origen de la foto (Facebook):  https://www.facebook.com/protectoratarragona?fref=nf. (6 de gener)









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada